Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.01.2011 09:28 - "Справяне със СЕКСУАЛНИТЕ ПРОБЛЕМИ при МЪЖЕТЕ" - Тренинг-Семинар на 15-16.01. и на 12-13.02.2011
Автор: psychonet Категория: Други   
Прочетен: 2204 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 10.01.2011 15:16


image  

Институт РЕ-ГЕНЕЗИС и партньорските му организации
Агенция Еталон и фондация „Човек Плюс”

имат удоволствието да Ви поканят на поредния модул от Обучителната ни програма: 

интензивен практически тренинг-семинар посветен на

„Справяне със СЕКСУАЛНИТЕ ПРОБЛЕМИ
при МЪЖЕТЕ”

с водещи
доц. д-р
Румен БОСТАНДЖИЕВ, д.м.  и  
Панайот РАНДЕВ
– р-л на И-тут Ре-Генезис


 
image 


1. ЦЕЛ на тренинг-семинара

      Да предаде в сбит и удобен за ползване вид цялата полезна информация необходима за управление и окончателно справяне с най-често срещаните сексуални нарушения при мъжете - затруднена ерекция и ускорена еякулация в рамките на краткосрочна терапевтична програма. 


2. ЗНАЧИМОСТ на темата на тренинг-семинара

През последните години нарушенията на ерекцията са обект на изключително внимание. Причина за това е ,от една страна, нарастващото значение, което отделя съвременния човек върху качеството на интимните отношения и възможността за пълноценна сексуална изява, а от друга страна , съзнаването, че огромна част от двойките изпитват затруднения в постигането на хармонични сексуални отношения, дължащи се на затруднения в постигането и поддържането на достатъчно добра ерекция.

Според едно от най-мащабните епидемиологични проучвания (MMAS)  проведено в САЩ през 1994 година, 52.4% от мъжете на възраст между 40 и 70 години страдат от еректилна дисфункция. Подобни данни са получени и при много други подобни изследвания, проведени на различни места по света. Сходен по размери е и проблемът за преждевременната, или ускорената, еякулация.

Маркетингово изследване на фондация „Човек Плюс” (2007) установи, че от над 20 затруднения и проблеми, поради които един мъж би се обърнал към психолог или сроден специалист, сексуалните проблеми са определено номер 1. Вероятната причина за това навярно е факта, че за повечето мъже, а и за техните партньори, това е едва ли не водещата характеристика на мъжката идентичност, както за повечето жени е раждането на дете.

До преди две десетилетия значимостта на проблема с еректилната дисфункция се свързваше главно с негативните психологични ефекти, които тя има върху индивидуалното самочувствие на засегнатите мъже и нарушаването на взаимоотношенията в сексуалната двойка. През последните години във връзка с нарастващия медицински интерес по темата, породен от появата на нови фармакологични средства (PDE 5 инхибиторите), все по-голямо значение се отдава да здравните фактори, свързани с еректилната дисфункция. Идеята, че нарушенията на ерекцията могат да са важен индикатор за появата на сериозни здравни рискове, придобива голяма популярност и става повод все по-широк кръг медицински специалисти да проявяват диагностичен и терапевтичен интерес в тази област.  За съжаление, използването на съвременните фармацевтични средства в контекста на органоцентричния медикалистичен подход рядко дава задоволителни трайни резултати, тъй като не отчита важните индивидуално психологични и междуличностни аспекти на проблема.

       Фармакологичните средства доказано НЕ са в състояние да излекуват сексуалните проблеми при мъжете.  Те действат само за времето за което се приемат, при това дори и самите лекари и фармацевти не съветват те да се приемат продължително време поради страничните им ефекти. Тези средства могат да имат траен терапевтичен ефект единствено ако се съчетаят умело с допълнителни психотерапевтични интервенции на индивидуално и двойково ниво. Често наивната вяра, че хапчето ще реши само по себе си проблема, създава излишна лекарствена зависимост и още по изразено чувство на заучена безпомощност.  

 imageimageimage


3. ФОРМАТ на тренинг-семинара

            Според интересите и възможностите на участниците, ние предлагаме два формбта – 2-дневен (1 уикенд) или 4-дневен (2 уикенда).

·  първият уикенд (на 15-16.01.2011) ще е посветен на справяне със затруднената ерекция, а

· вторият уикенд (на 12-13.02.2011) на преждевременната еякулация.

·    по Ваш избор можете да участвате и двата уикенда или да изберете един от тях, който представлява по-голям интерес за Вас.
 

 image


4. КАКВО ЩЕ ПОЛУЧИТЕ в тренинг-семинара:

В рамките на тренинг-семинара (в двата му варианта - един или два уикенда) ще получите знания, умения, методики, печатни и видео материали, с помощта на които ще можете самостоятелно да партнирате по компетентен начин на лица и двойки с разтроени интимни отношения поради сексуалните проблеми на мъжа. Тази компетентност включва умения да се изяснява същността на сексуалния проблем, да се определя най-вероятната причина за настъпилото нарушение, да се представи по понятен и убедителен начин пред клиента диагностичното заключение, както и със съвместни усилия да се намерят оптималните пътища за излизане от проблемната ситуация. В случаите, когато се прецени, че съществуващото оплакване изисква допълнителна медицинска консултация със специалист в областта на сексуалната медицина, ще бъдат предоставени и възможности за интердисциплинарно сътрудничество с водещи специалисти у нас в тази област.        

ВАЖНО! Основната цел на този 2 или 4-дневен тренинг-семинар е НЕ само и толкова Обучение, само по себе си, от любов към знанието или документите, А ПРЕДИ ВСИЧКО овладяване на практическа технология за ефективна практическа работа, като и за БИЗНЕС в сферата на практическата психология за справяне с психосоматични проблеми на широки групи от населението.

Така Вие, само за един или два уикенда, ще получите инструментариум за ефективна психологична работа с един масов проблем и възможност да получават за това доходи между 3 и 4-цифрена сума месечно, ако следвате стриктно нашите професионален и бизнес модели на работа с клиентите. При няколко стотин хиляди изпитващи сексуални проблеми мъже, дори 0,1% да се обърнат към Вас и вашите колеги в близките години - това са поне стотици потенциални клиенти. 

Това е тренинг-семинар, важен практически модул от нашия общ подход „Ре-Генезис на Здравето, чрез който Вие, ако желаете, можете да станете част от нашата Национална Психологична Франчайзингова Мрежа ( Psycho_Net). Вие можете, ако желаете, да се включите в някоя от следните роли във франчайзинговата ни мрежа: посредник, партньор или представител (на настоящия етап) и координатор, създател на мрежа/и и съдружник (на следващи етапи). В нашия блог http://psychonet.blog.bg ще намерите детайлно описание на всяка една от тези роли и плюсовете за Вас.  От друга страна, ако на този етап не сте решили още дали да станете член на Националната ни Мрежа, но искате да се обучите и да ползвате предлаганата от нас технология в своята работа, то това е възможно, но при стриктно спазване на задължителното наше условие за конфиденциалност и неразпостранение на философията и методиката на работа за справяне със съответния психосоматичен проблем.
 

 image    image


5. КОГА ще се проведе тренинг-семинара:

Тренинг-семинарът ще се проведе в един или два уикенда, според Вашия избор, съответно: 

1.  на 15-16.01.2011 - справяне със затруднената ерекция 

2.  на 12-13.02.2011 – справяне с преждевременната еякулация



6. КЪДЕ ще се проведе тренинг-семинара:

Тренинг-семинарът ще се проведе в семинарната зала на централния офис на Институт РЕ-ГЕНЕЗИС в София – ул. „Цар Иван Шишман” 5, вх.Б, ет. 1 (намира се в центъра на столицата, с/у Парламента, зад х-л „Радисън”, влиза се от ул. „Х.Димитър”). Броят на участниците в обучението, поради тренинговият му характер, е ограничен, затова побързайте със заявките си.   

 
 

7. ВОДЕЩИ на тренинг-семинара: 

Водещи на тренинг-семинара са доц. д-р Румен Бостанджиев, д.м. и Панайот Рандев. 

image

Доц. д-р Румен Бостанджиев е един от малцината сексолози с психотерапевтичен опит у нас. Завършил е медицина през 1983 г. и е специализирал сексология през 1993 г. в Холандия и Белгия. През 2007-2008 г. завършва първата Международна академия по сексуална медицина в Оксфорд, Лисабон и Рим. Има завършена квалификация по психодрама към Морено института в гр. Юберлинген (Германия) през периода 1990-1998г., както и завършено обучение по личностно центрирана терапия по програма на Американската психологична асоциация в Чехия и Словакия през периода 1990-1995. Създател е на Първият частен сексологичен институт „Интеракт” в гр. София, където работи в момента и има терапевтичен опит със сексуални проблеми повече от 27 години. 

image

              Панайот Рандев е  психолог с близо 30 годишен практически и изследователски опит в различни области на психологията (от здравеопазване и образовние до УЧР, спорт, бизнес и военно дело;  от психодиагностика и индивидуално консултиране през групови тренинги до големи национални проекти и организационно и общностно развитие). Инициатор е от средата на 80-те години на съвременното, психологически базирано, сексуално възпитание на подрастващите, както и на психология на здравето у нас. Адаптирал е няколко десетки теста, провел е стотици тренинги с няколко хиляди участници. Той е ръководител на Институт Ре-Генезис и създател на повечето от предлаганите от него пакетни програми за справяне с основните психосоматични проблеми (астма, алергия, енурезис, тикове, безплодие и др.)



8. ЗА КОГО е тренинг-семинара (изискванията ни са не към входа, а към изхода му):

      За разлика от повечето обучения по практическа психология, които имат изисквания на входа, но не и към изхода на обучението, нашият подход е обратен - нямаме изисквания към входа, а към изхода, т.е. след обучението:        

1) Нямаме специални изисквания към специалността и нивото на участниците

      Би било добре те да са психолози-магистри с 5-10 години практически опит, но това не е задължително. Участниците  могат да са и студенти по психология, както и специалисти от други научни и практически области - напр. медицина, образование, социална работа и др., и особено хора, които са имали или техните партньори имат сексуални затруднения.

      Как и Защо е възможен такъв подход от наша страна ?  Защото нашия модел и технология на работа могат да се разберат и овладеят от почти всеки, който има средна общочовешка култура и умения и положи известни усилия за овладяването им. По аналогия, ще дадем пример с използването на ел.ток, телевизията, автомобилите, компютрите, GSM-ите и другите модерни технологии. За да ги ползваме ефективно не е необходимо да познаваме в детайли, и дори изобщо, фундаменталните и приложните науки, на чиято основа те са създадени, а е необходимо да имаме не големи знания, свързани с тяхното практическо използване, които се овладяват от минути и часове до няколко  дни, максимум седмица-две. По подобен начин стоят нещата и с предлаганите от нас психологични технологии.            

2) Имаме, обаче, две задължителни входно-изходни условия:          

       а) всеки, който желае да се включи в обучението, трябва да подпише Декларация за Конфиденциалност и Неразпространение на получената в рамките на тренинг-семинара писмена и устна информация, знания и умения. Това задължение е за период от не по-малко от 5 години и нарушаването му ще доведе до санкции в размер от пет до двадесет минимални месечни заплати.   

       б) всеки, който желае да практикува получените от нас знания и умения за справяне със сексуалните проблеми на мъжете, трябва да го прави на основата на сключен с нас франчайзингов Договор, при който двете страни поемат определени правно-финансови задължения и получават определни права, т.е. трябва да е готов да прави съвместен бизнес с нас.   

      Целта на тези две условия е да стимулираме създаването и функционирането на франчайзингова мрежа в страната за бързо и ефективно справяне със широк спектър от психосоматични проблеми по немедицински начин и осигуряване на относително високи доходи на ефективните практически психолози.
 

 3) По-специално, конкретният тренинг-семинар посветен на справяне със забавената ерекция и/или ускорената еякулация би бил полезен, според нас, за следните категории колеги:

              - психолози и други сродни специалисти, които работят в частни консултативни кабинети;

              - психолози и други сродни специалисти (педагози, медицински лица и др.), които работят в медицински центрове;

              - психолози и други сродни специалисти, които работят в телефони на доверието или сходни горещи телефонни линии; 

              - психолози, които искат да работят в бъдеще с подобен контингент клиенти или да разнообразят спектъра от свои умения;

             - клиенти (мъже или техните партньор/к/и) със сексуални затруднения.

image image
image

 

9. ЦЕНА на тренинг-семинара:

      Цената на тренинг-семинара зависи от избрания формат и от начина на плащане: 

1) участието в 1 от двудневните тренинг-семинари (или на 15-16.01. или на 12-13.02.) е 130/195лв.(€67/100)* 

2) участието в 2-та тренинг-семинари (и на 15-16.01. и на 12-13.02.) е 195 лв. (€100);

3)  ако нямате възможност за 1-кратно плащане, а плащате на 2 пъти, цената е 220 лв.= 2 Х 110 лв. (€112)

     Забележка(*): В зависимост от това, дали ще участвате в тренинг-семинара само като обучаем, или като бъдещ франчайзер, цената е съответно 130 лв. (€67) и 195 лв. (€100). Във втория случай освен знания и умения за справяне със сексуалните проблеми при мъжете, Вие ще сключите договор за франчайзер (включващ договорена роля), както и допълнителни знания и умения за организация и промоция на консултативната и друга работа в организационен и бизнес аспект. Получавате и ангажимент от наша страна за периодични консултации и съдействие.
 

      Отстъпки: 

1) за студенти и клиенти (минали или бъдещи)         -  15% отстъпка

2) за 3-ма и повече участници от една организация   -  10% отстъпка

3) ако желаете да се включите и в следващ наш тренинг-семинар посветен на Справяне с ТИКОВЕТЕ и сродни повтарящи се поведения и вредни навици, който ще се проведе на 22-23.01.2011 г., имаме 10% намаление на цената и на двата тренинг-семинара, т.е. трябва от горните цени да извадите 10%, или 12.50, 19,50 и 11 лв. според вида участие и плащане, които изберете, както и от втория, за тиковете.

4) за участие в 3 тренинга (уикенда)                            -  10% отстъпка

5) при преплащане 10 и повече дни преди тренинга          -    5% отстъпка

image


10. ЗАЯВКА за участие
в тренинг-семинара за справяне със сексуалните проблеми при мъжете можете да изтеглите от
тук (попълнете и я изпратете до 14.01.2011); 

Ако плащате таксата за участие по банков път, трябва да го направите също до 13.01.2011. По-долу Ви даваме нашата банкова сметка, на която да преведете таксата за участие:

Банка:                    Обединена Българска Банка (ОББ)

Клон на банката:    София, «Граф Игнатиев»

BIC:                        UBBSBGSF

Банкова сметка:     BG88 UBBS 80021038 404820

Получател:              «Агенция ЕТАЛОН» ЕООД

Основание:             такса за участие в тренинг-семинар

 

Ако желаете проформа фактура, обадете ни се за да Ви я изпратим, като за целта, в заявката за участие попълнете необходимите за фактурата данни за Вашата организация.

В нашия блог http://psychonet.blog.bg  посветен на предлаганата от нас Национална Психологична Франчайзингова Мрежа „ПСИХО-НЕТ”ще можете да намерите в над дузина поста отговори на повечето въпроси, свързани с Мрежата, които, може би си задавате.

 
image  image


11. за ИНФОРМАЦИЯ и ЗАПИСВАНЕ в тренинг-семинара

стац.тел.:   (02)989 89 45  или  (02)989 90 35 (факс)
мобилни:   0897981299 (Глобул);  0879422652 (Виваком);  0889443691 (М-тел)

е-мейли:    bez_enuresis@abv.bgpsycho_net@abv.bg,  re_genesis@abv.b

блогове
:    
http://bezerekcia.blog.bg, http://psychonet.blog.bg,  http://regenesis.blog.bg,  http://duhovnitehnologii.blog.bg/

сайтове:    http://re-genesis.alle.bg/, http://global-wisdom-project.alle.bg/,
                 
www.simoron.eu
,
www.duhovni-tehnologii.org,

адрес
:        1000 София, ул. „Цар Иван Шишман” 5, вх. Б, ет. 1 

 

До скоро !

от екипа на Институт Ре-Генезис







Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: psychonet
Категория: Други
Прочетен: 56271
Постинги: 22
Коментари: 0
Гласове: 5
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930