Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.09.2010 08:20 - Тренинг-Семинар 'Психосоматика и Справяне с ЕНУРЕЗИСА/Нощното Напикаване' на 09-10.10.2010 в София
Автор: psychonet Категория: Други   
Прочетен: 1944 Коментари: 0 Гласове:
2



image
 
След успешното провеждане на първите два модула от Обучителната програма на Националната Психологична Мрежа „ПСИХО-НЕТ”, в които участваха психолози от София, Бургас, Плевен и Велико Търново,

 

Институт РЕ-ГЕНЕЗИС има удоволствието да Ви покани на 3-ия модул от Обучителната ни програма:

 

интензивен 4-дневен (в два уикенда) практически тренинг-семинар  посветен на

 

Психосоматика и Справяне с ЕНУРЕЗИСА
(Нощното Напикаване)
по "Програма 77"

 

1. ЦЕЛ на тренинг-семинара

      Да предаде в сбит и удобен за ползване вид цялата полезна информация необходима за управление и окончателно справяне с нощното напикаване по нелекарствен начин в рамките на няколко седмици по нашата „Програма 77”.

      Това е третият тренинг-семинар, важен практически модул от нашия общ подход „Ре-Генезис на Здравето”, чрез който Вие, ако желаете, можете да станете част от нашата Национална Психологична Франчайзингова Мрежа (НПФМ – Psycho_Net). Вие можете, ако желаете, да се включите в някоя от следните роли във Франчайзинговата ни Мрежа: посредник, партньор или представител (на настоящия етап) и координатор, създател на мрежа/и и съдружник (на следващи етапи). В нашия блог http://psychonet.blog.bg ще намерите детайлно описание на всяка една от тези роли и плюсовете за Вас. 

image     


2. ЗНАЧИМОСТ на темата на тренинг-семинара

       Между 5 и 20%  от подрастващите (средно всяко десето) между 5 и 10-12 г. страдат от нощно напикаване.  По-конкретно цифрите са следните:  на 5 г.=20%, на 6 г.=12%, на 7 г.=7%, на 10 г.=5%, на 15 г.=1,5%, 18-64 г.=0,75%.  До към 12-13 г. момчетата са значително повече, след тази възраст се изравняват, а в при възрастните, при които енурезиса се среща при около 1% от тях, процентът на жените е по-голям.          

       Макар от чисто медицинска гледна точка това да не е много сериозен проблем, то той създава  много  психологични проблеми на децата и юношите, които го имат и повлиява сериозно тяхното самочувствие, аз-образ и влияе на общуването, отношението на околните към тях, както и силно ограничава поведенческите им изяви.

       Наред с това, честите напикавания създават и определени хигиенни затруднения на родителите и на персонала в различни детски заведения – детски градини, домове, лагери и т.н.

       Използването на памперси, макар че моментно облекчава ситуацията, води в дългосрочен план, от една страна до намаляване на чувството на отговорност и самостоятелност у децата, а от друга, психологически дистанцира децата от родителите или от хората, които се грижат за тях.

       Фармакологичните средства доказано НЕ са в състояние да излекуват нощното напикаване.  Те действат само за времето за което се приемат, при това дори и самите лекари и фармацевти не съветват те да се приемат продължително време поради страничните им ефекти. След спирането на приемането им енурезиса по правило се възстановява. 

        Доказано, с международни проучвания на специализираната мрежа за базирана на доказателства медицина „Кохрейн”, най-ефективните методи за справяне с нощното напикаване са многокомпонентни системи от психологически, и по-специално от поведенчески тип, основани на т.н. Приложен Поведенчески Анализ. Тяхната ефективност стандартно надхвърля 75-80%, а необратимостта е над 50%. Остатъка до 100% се дължи не толкова на системата, колкото на степента на спазване на предлаганите процедури. 

image 

 


3. КАКВО ЩЕ ПОЛУЧИТЕ в тренинг-семинара
:

       В рамките на 4 дни (за ок. 30 часа) ще получите знания, умения, методики, печатни и видео материали, с помощта на които ще можете самостоятелно да се справяте с повечето случаи на енурезис (нощно напикаване).

       Ще получите най-подробното достъпно в България ръководство за психолози от над 100 стр. текст описващ редица модели (медицински, алтернативни, психологични, микросоциални) за обяснение и справяне с енурезиса, Ексел файлове за обработка и интепретация на диагностичните методики и DVD с видеозапис. Ще Ви  запознаем с конкретни случаи., както и с известни личности имали/щи енурезис. 

       Ще получите и създадената от нас многокомпонентна „Програма 77”, която интегрира най-доброто от съществуващите подходи и системи за справяне с енурезиса. С няколко думи, това е 7-компоннетна програма, с продължителност 77 дни, гарантираща 77% ефективност на пазарна цена за крайните клиенти от 77 евро. 

      ВАЖНО! Основната цел на този 4-дневнен тренинг-семинар е НЕ само и толкова Обучение, само по себе си, от любов към знанието или документите, А ПРЕДИ ВСИЧКО овладяване на практическа технология за БИЗНЕС в сферата на практическата психология за справяне с психосоматични проблеми на широки групи от населението.

      Така Вие, само за два уикенда, ще получите инструментариум за ефективна психологична работа с един масов проблем и възможност да получават за това доходи между 3 и 4-цифрена сума месечно, ако следвате стриктно нашите професионален и бизнес модели на работа с клиентите. При около четвърт милион страдащи от енурезис деца и юноши, дори 0,1% да се обърнат към Вас и вашите колеги в близките години - това са поне стотици потенциални клиенти.

image 

 


4. ЗА КОГО е тренинг-семинара
(изискванията ни са не към входа, а към изхода му):

      За разлика от повечето обучения по практическа психология, които имат изисквания на входа, но не и към изхода на обучението, нашият подход е обратен – имаме изисквания към изхода, т.е. след обучението:

        1) Нямаме специални изисквания към специалността и нивото на участниците

      Би било добре да са психолози-магистри с 5-10 години практически опит, но това не е задължително. Участниците  могат да са и студенти по психология, както и специалисти от други научни и практически области - напр. медицина, образование, социална работа и др., и особено хора, които са имали или техни близки имат нощно напикаване.  Могат да са и представители на пациентски организации - напр. от коалициите КЗ или НПО.

      Как и Защо е възможен такъв подход от наша страна ?  Защото нашия модел и технология на работа могат да се разберат и овладеят от почти всеки, който има средна общочовешка култура и умения и положи известни усилия за овладяването им. По аналогия, ще дадем пример с използването на ел.ток, телевизията, автомобилите, компютрите, GSM-ите и другите модерни технологии. За да ги ползваме ефективно не е необходимо да познаваме в детайли, и дори изобщо, фундаменталните и приложните науки, на чиято основа те са създадени, а е необходимо да имаме не големи знания, свързани с тяхното практическо използване, които се овладяват от минути и часове до няколко  дни, максимум седмица-две.  По подобен начин стоят нещата и с предлаганите от нас психологични технологии.

          2) Имаме, обаче, две задължителни входно-изходни условия:          

       а) всеки, който желае да се включи в обучението, трябва да подпише Декларация за Конфиденциалност и Неразпространение на получената в рамките на тренинг-семинара писмена и устна информация, знания и умения. Това задължение е за период от не по-малко от 5 години и нарушаването му ще доведе до санкции в размер от пет до двадесет минимални месечни заплати.   

       б) всеки, който желае да практикува получените от нас знания и умения за справяне с енурезиса, трябва да го прави на основата на сключен с нас франчайзингов Договор, при който двете страни поемат определени правно-финансови задължения и получават определни права, т.е. трябва да е готов да прави съвместен бизнес с нас.   

   Целта на тези две условия е да стимулираме създаването и функционирането на франчайзингова мрежа в страната за бързо и ефективно справяне със широк спектър от психосоматични проблеми по немедицински начин и осигуряване на относително високи доходи на ефективните практически психолози.

 

image

 


5. КОГА ще се проведе тренинг-семинара
:

     Тренинг-семинарът ще се проведе в два уикенда:

1) 09-10.10.2010 г. – първите два дни (виж в Програмата в приложените файлове) /забележка: имаше вариант за 2-3.10.2010 г., но по желание на няколко участника, които са заети тогава, го преместихме за 9-10.10.2010 г./

            2) до края на октомври - по споразумение между участниците в 1-ия уикенд

 

6. КЪДЕ ще се проведе тренинг-семинара:

      Тренинг-семинарът ще се проведе в семинарната зала на централния офис на Институт РЕ-ГЕНЕЗИС в Софияул. „Цар Иван Шишман” 5, вх.Б, ет. 1 (намира се в центъра на столицата, с/у Парламента, зад х-л „Радисън”, влиза се от ул. „Х.Димитър”). Броят на участниците в обучението, поради тренинговият му характер, е ограничен, затова побързайте със заявките си. 

 

7. ВОДЕЩ на тренинг-семинара:

      Водещ на тренинг-семинара е Панайот Рандев – психолог с близо 30 годишен практически и изследователски опит в различни области на психологията (от здравеопазване и образовние до УЧР, бизнес и военно дело;  от психодиагностика и индивидуално консултиране до големи национални проекти и организационно и общностно развитие). Той е ръководител на Институт Ре-Генезис и създател на предлаганите от него пакетни програми за справяне с основните психосоматични проблеми.

 

image

 


8. ЦЕНА на тренинг-семинара
:

      Цената на тренинг-семинара зависи от начина на плащане: 

1) 1-кратно плащане:  195 лв. /€100/ по банков път (до 07.10.2010)  или, ако прецените за удобно за Вас - 195 лв. /€100/ в брой в офиса в деня на семинара

 

2) 2-кратно плащане:  215 лв. /€110/, от които
                   100 лв. в брой в офиса в началото на първия уикенд

                   115 лв. в брой в офиса в началото на втория уикенд

 

3) 3-кратно плащане:  235 лв. /€120/, от които
                    85 лв. в брой в офиса в началото на първия уикенд

                    75 лв. в брой в офиса в началото на втория уикенд

                    75 лв. в брой или по друг начин до 15 дни след втория уикенд

           

       От 01.07 до 31.12.2010 имаме промоционален период, предоставящ 8 вида отстъпки за колегите, които се включат по-рано в нашата франчайзингова мрежа. По-долу даваме 3 от тях. Останалите ще намерите в нашия блог посветен на франчайзинговата ни мрежа. 

       И така, ако искате да ползвате предлаганите от нас отстъпки за предварително заплащане, за брой пакети/услуги и за брой участници за наши следващи модули от програмата ни „Психосоматика и Ре-Генезис на здравето” то размерите на отстъпките, както и темите и датите, са следните:

 

 1.Възможност за предплащане на таксата и ползване на отстъпки според периода:

* при плащане до 15 дни или в деня на обучението      - 100% такса=100 евро (195лв.)

* при предплащане между 15 и 30 дни предварително - 90% такса= 90 евро (175лв.)

* при предплащане между 30 и 60 дни предварително - 85% такса=85 евро (165лв.)

* при предплащане над 60 дни предварително              - 80% такса=80 евро (155лв.)

 

2.При включане на 3-ма и повече души в обученията от даден град/фирма-всеки ползва 10% отстъпка

            При закупуване на повече от 1 услуга/продукт се прави по-голяма отстъпка. През промоционалният период отстъпките ще са следните:

-  за 1 услуга/продукт     –  100 евро (195 лв.),  т.е.    0% отстъпка;

-  за 2 услуги/продукта   –  190 евро (371 лв.),  т.е. 10% отстъпка за 2-рата услуга/продукт;

-  за 3 услуги/продукта   –  275 евро (538 лв.),  т.е. 15% отстъпка за 3-тата услуга/продукт;

-  за 4 услуги/продукта   –  355 евро (694 лв.),  т.е. 20% отстъпка за 4-тата услуга/продукт;

……………………………………………………………………………………………………..

-   за 10 услуги/продукта – 730 евро (1427 лв), т.е. 50% отстъпка за 10-тата услуга/продукт           

 

Теми за следващите тренинг-семинари за нашите модули по психосоматика са:

    1) за ОТСЛАБВАНЕ („Програма 49”)  

    2) за БЕЗПЛОДИЕ                                 

    3) за ТИКОВЕ       

    4) за ДЕРМАТИТИ    

 

image


9. ПРИЛОЖЕНИ ФАЙЛОВЕ (виж най-накрая на този е-мейл за тях):           

1. ПРОГРАМА на тренинг-семинара за справяне с енурезиса (какво ще се прави по дни и часове);

2. ЗАЯВКА за участие в тренинг-семинара за справяне с енурезиса (попълнете и я изпратете до 07.10.2010);           

- в нашия блог http://psychonet.blog.bg  посветен на предлаганата от нас Национална Психологична Франчайзингова Мрежа „ПСИХО-НЕТ”ще можете да намерите в над дузина поста отговори на повечето въпроси, свързани с Мрежата, които, може би си задавате.

10. за ИНФОРМАЦИЯ и ЗАПИСВАНЕ в тренинг-семинара: 

стац.тел.:    (02)989 89 45  или  (02)989 90 35 (факс)

мобилни:    Мобилтел:  0889443691,  0885288449;  Виваком:  0879422652

е-мейл:        bez_enuresis@abv.bgpsycho_net@abv.bg,  re_genesis@abv.bg    

адрес:          1000 София, ул. „Цар Иван Шишман” 5, вх. Б, ет. 1 

 

ВАЖНО !


ЗАЯВКИТЕ за участие в нашия трети тренинг-семинар за включване в НПФМ се подават до 07.10.2010
.  Ако плащате таксата за участие по банков път, трябва да го направите също до 07.10.2010.

Можете да изтеглите Заявката за участие в тренинг-семинара от тук
и Програмата му от тук


Очакваме Ви !

от екипа на Институт Ре-Генезис




Тагове:   напикаване,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: psychonet
Категория: Други
Прочетен: 56227
Постинги: 22
Коментари: 0
Гласове: 5
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930