Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.08.2010 16:15 - РЕ-ГЕНЕЗИС на ЗДРАВЕТО - част 8
Автор: psychonet Категория: Други   
Прочетен: 1145 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 12.08.2010 09:41



РЕ-ГЕНЕЗИС на ЗДРАВЕТО


В областта на ЗДРАВЕТО, предлагаме съвместна работа по наш модел и подход (ние го наричаме „Ре-Генезис на Здравето”) с широк спектър от т.н. „психосоматични заболявания”, които са десетки, но ние ще започнем с около дузина от тях, които са най-разпространени и обхващат над 1/3 от населението на България в даден етап от живота им.

По-важните психосоматични проблеми, по които Ви предлагаме да работим заедно, са: 

·         астма,

·         алергия,

·         нощно напикаване,

·         еректилна дисфункция (при мъжете),

·         проблеми с /ин/фертилитета (при жените),

·         наднормвно тегло и затлъстяване, и произтичащата от това нужда от отслабване,

·         автоимунни заболявания (лупус, херпес зостер, диабет и др.),

·         рак

 

масови периодични или сезонни заболявания като:

·         инфекции,

·         грип,

·         настинки

 

масови хронични заболявания като:

·         високо кръвно,

·         гастрит,

·         ревматоиден артрит,

·         главоболие и мигрена,

·     дерматити, псориазис и други дерматологични заболявания,

·         хранителни разстройства (булимия, анорексия и др.),

·         диабет,

·         хронични болки в различни части на тялото,

·         хронична умора,

·         тикове и мн.др.

 

Всяко от тези психосоматични заболявания засяга поне 1% от българите, а често и над 5%, т.е. в България за всяко от тях има между 100 и 500 хил. души имащи съответните симптоми, като дори и в по-малките градове от всяка от тези групи те са поне няколко стотин, а в по-големите градове поне няколко хиляди души. Нашата цел е между 1 и 5% от тези хора да станат наши/Ваши клиенти в обозримо бъдеще. Това, обаче, изисква сериозна промяна както в професионално-психологичните, така и в бизнес моделите използвани от повечето колеги.

 

Традиционно психолозите се занимават основно с клинична психология на конкретни заболявания, като обикновено те са в помощна позиция спрямо лекарите, и психиатрите в частност, и имат или диагностична роля или практикуват тясно специализрани и традиционни психологични подходи, най-често CBT, или дори още по-традиционни като т.н. разговорна терапия или емоционално отреагиране на основата на емпатично изслушване.

Бизнес моделът на повечето колеги, който най-често е не особено осъзнат от тях, се основава на подход, който можем да наречем „отдолу нагоре”,т.е. работене първо и пряко с отделни индивидуални клиенти,които, ако са доволни, след това, ни препоръчват на други индивидуални клиенти. Нашият и професионален и бизнес модел е по-различен и, поради това, по-бърз, по-ефективен и по-масов. Той е комбинация от методи, която съчетава модели тип „каскада”, „отгоре-надолу”, започване от властовите и популярните макро и мезо-структури в региона, който е водещ и модели „отдолу-нагоре” и „медийна промоция”. Повече детайли за бизнес подхода ни ще научите в рамките на нашите специализирани обучения, ако решите да станете част от мрежата ни.

Тук ще отбележим само, че без да влизаме в конкурентни отношения с конкретни лекари и медицински институции, а по-скоро в партньорство с тях, ние предлагаме не толкова медикаментозен контрол върху симптомите (каквото правят всъщност повечето медицински подходи и го наричат лечение), не терапия или лекуване, а управление и справяне с тях и нещо по-голямо и по-важно - чрез взаимните усилия и партниране между нас и клиентите ни и близкото им обкръжение, отучаването им от неправилни и изкуствени психо-телесни схеми, постигане на по-пълноценен техен живот, на основата на научаване на по-здравословни жизнени схеми и разгръщане на вътрешните им ресурси, които освен, че подобряват значително здравето на клиентите ни до степен на изчезване на болестните им симптоми и механизми, но и ги въоръжават с инструменти за бъдеща превенция на същия и на други проблеми,т.е. правят ги по-резистентни в бъдеще срещу всевъзможни вредности.

В рамките на тази област Вие можете да бъдете в една или няколко от изброените по-горе 6 роли – от посредник до съдружник – което ще определя и обемът и интензивността на влаганите от Вас време, енергия и ресурси, а от там и обемът и процентът на приходите Ви от това.





Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: psychonet
Категория: Други
Прочетен: 56240
Постинги: 22
Коментари: 0
Гласове: 5
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930