Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.08.2010 16:27 - ФИНАНСОВИ аспекти на партнирането ни в мрежата - част 12
Автор: psychonet Категория: Други   
Прочетен: 1159 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 12.08.2010 09:56


ФИНАНСОВИ аспекти на партнирането ни в мрежата

 

ТАКСИ за ВКЛЮЧВАНЕ в психологичната франчайзингова мрежа

            Към настоящия момент имаме обща финансова схема, няколко финансови сценария (от силно консервативни до умерено оптимистични) и разработваме някои от финансовите детайли на мрежата. Първоначалните разчети показват, че в рамките на година - година и половина, максимум две, дори и в настоящата неблагоприятна икономическа ситуация, тя има реални шансове да е успешен бизнес проект за по-голямата част от включените в нея. Успехът зависи от поне половин дузина фактори, като една от най-важните предпоставки и движещи сили е активността на всички Вас - потенциалните бъдещи наши партньори в психологичната франчайзингова мрежата.

 

За да стимулираме Вашето участие, ние обявяваме половин годишен промоционален период за включването в нея - от 1.07 до 31.12.2010 г., през който ще предложим следния пакет от 8 отстъпки: 

            1) Липса на стартова такса за включване във франчайзинга. Обикновено тя варира от няколко стотин лева (за най-евтините франчайзинги, обикновено в дребния бизнес с услуги) през няколко хиляди (за по-малките средни франчайзинги), често няколко десетки хиляди (за по-големите средни франчайзинги), та дори до няколко стотин хиляди и милиони (за скъпите франчайзинги като заведения за бързо хранене и хотелски вериги).

След приключване на промоцията, размерът на стартовата такса за включване във франчайзинговата мрежа ще е в размер на няколко стотин лева, примерно 250 евро, за включване на нов франчайзър в нашата верига, и по ок. 150 евро за всяка наша нова услуга и продукт.

            2) 33% отстъпка в таксата за сключване на франчайзингов договор за конкретен наш продукт/ услуга.  В момента предлагаме 1 услуга/продукт за 100 евро, а след промоционалния период – за 150 евро; 

            3) При закупуване на повече от 1 услуга/продукт се прави по-голяма отстъпка. През промоционалният период отстъпките ще са следните:

§  за 1 услуга/продукт       –  100 евро (195 лв.),  т.е.    0% отстъпка;

§  за 2 услуги/продукта   –  190 евро (371 лв.),  т.е. 10% отстъпка за 2-рата услуга/продукт;

§  за 3 услуги/продукта   –  275 евро (538 лв.),  т.е. 15% отстъпка за 3-тата услуга/продукт;

§  за 4 услуги/продукта   –  355 евро (694 лв.),  т.е. 20% отстъпка за 4-тата услуга/продукт;

……………………………………………………………………………………………………..

·         за 10 услуги/продукта – 730 евро (1427 лв), т.е. 50% отстъпка за 10-тата услуга/продукт           

 

4) По-малък процент отчисление от оборота на франчайзера – 5% бонус за всяко от нивата

§  за първите 25 случая          -  20% отчисление (вместо 25%);

§  за случаите от 52 до 50      -  15% отчисление (вместо 20%)

§  за случаите над 50             -  10% отчисление (вместо 15%)


           5) Възможност за изплащане на части таксата за участие в обучителние семинари

·         при 1-кратно плащане: 1-во плащане=100% такса=100 евро (195 лв.)

·         при 2-кратно плащане: 1-во пл.=100 лв, 2-ро пл.=115 лв.=110% такса=110 евро(215 лв.)

·      при 3-кратно плащане: 1-во пл.=85 лв,2-ро пл.=75 лв.,3-то=75 лв=120%такса=120 евро(235 лв)


             6) Възможност за предплащане на таксата и ползване на отстъпки според периода:

·         при плащане до 15 дни или в деня на обучението        -  100% такса =100 евро (195 лв.)

·         при предплащане между 15 и 30 дни предварително  -    90% такса =   90 евро (175 лв.)

·         при предплащане между 30 и 60 дни предварително  -    85% такса =   85 евро (165 лв.)

·         при предплащане над 60 дни предварително               -    80% такса =   80 евро (155 лв.)


7) При включане на 3-ма и повече души в обученията от даден град – всеки ползва 10% отстъпка


           
8) Статусни преимущества пред по-късно включилите се партньори при преминаване на по-горни позиции/роли в мрежата – координатор или създател на мрежа.



Потенциални ВАШИ ПРИХОДИ от включването Ви в нашата мрежа

 

             Тук могат да се разгледат няколко варианта/сценария  на всяко от 6-те ролеви нива - силно консервативен, консервативен, стандартен, оптимистичен, изразено оптимистичен. 

            Приготвили сме комбинирани таблици за

·         всяко от 6-те нива,

·         за всеки от 5-те варианта/сценария,

·         според броя предлагани услуги/продукти,

·         според големината на населеното място и свързания с това брой потенциални клиенти,

·         нивото на предлаганите цени.  

Тук нямаме възможност да ги презентираме поради големия им обем, както и поради предварителния им характер. При конкретни обсъждания с всеки от желаещите да стане член на мрежата ни ще обсъждаме конкретните възможни параметри на потенциалните Ви приходи, според дадените по-горе параметри и Вашата ангажираност.

                 Най-общо може да се каже следното (посочваме не конкретни цифри, а порядъка им): 

През първите няколко месеца и година, водещ фактор за Вашите приходи ще бъде бизнес моделът, който ще използвате, и в частност доколко и как ще използвате каскадния подход „отгоре-надолу” в популяризирането на конкретната услуга/продукт. В рамките на обучителните два уикенда ще Ви предложим спектър от подходи и техники как да увеличите броя клиенти в първите месеци, който е и най-важния период. В него, според Вашите усилия и използвани подходи за маркетинг, Вашите месечни приходи от 2-цифрено ще станат 3-цифрено число, а към края на първата година, ако следвате стриктно нашия бизнес модел могат да доближат до 4-цифрено число.

През втората година, ако следвате нашия бизнес модел и влагате достатъчно усилия и време за утвърждаване и разширяване на дейността си, и ако добавите няколко други предлагани от нас услуги/пакети доходите Ви по-често ще са 4-цифрено, отколкото 3-цифрено число месечно. Ключов показател е дали броя на клиентите Ви насочвани от други Ваши клиенти е по-голям от броя на клиентите, които идват по други канали – напр. обяви, насочвани от други специалисти, медийни изяви, уебсайт и др. Този показател показва доколко Вашия кабинет/ консултация се е превърнал в жива, саморазвиваща се система.

През третата година, ако продължавате в добро темпо и разширявате спектъра от предлагани услуги/ продукти, доходите Ви най-вероятно няма да падат под 4-цифрено число месечно, а годишния Ви приход има  вероятност да стане 5-цифрено число.

През четвъртата и петата година, ръстът на приходите Ви ще зависи основно дали ще успеете да разширите дейността си в нови сфери (напр., ако сте започнали от психосоматиката, т.е. сферата на здравето, дали ще разширите вдейността си в сферата на образованието или в сферата на организациите – бизнес, държавни, общински). Ако това стане, то Вашите годишни приходи твърдо ще станат 5-цифрени и ще растат от по ниските към средните им стойности.

От петата година нататък ръстът на приходите Ви ще се определя най-вече от това, дали ще успеете да разширите мрежата в града си, ако е голям град, или в съседните градове и селища, ако е среден или по-малък град, т.е. дали ще станете регионален наш координатор и ще стартирате своя мрежа в региона. Ако нещата се развиват добре в тази посока, е възможно за периода на действие на първия ни франчайзингов договор (той стандартно е 7-годишен) общата сума на приходите за тези години да доближи 6-цифрена сума.           

В дългосрочна перспектива, ако мрежата се разрастне достатъчно, както и ако има пазарна и общо-икономическа възможност за това бихте могли, ако желаете да станете акционер в нея. За целта са необходими поредица от условия, които да направят възможно и желателно създаването на публично акционерно дружество и предлагането на акции за публична продажба на борсата. Това засега не е актуално, но надяваме се да стигнем някой ден и до това ниво на развитие на мрежата, което би ни извело от сферата на дребния в сферата на средния бизнес.






Тагове:   Мрежата,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: psychonet
Категория: Други
Прочетен: 55702
Постинги: 22
Коментари: 0
Гласове: 5
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031